Znanjem protiv Marfija na Fakultetu organizacionih nauka

by FONIS
Znanjem protiv Marfija na Fakultetu organizacionih nauka

Ove godine, 19. i 20. maja, na Fakultetu organizacionih nauka premijerno će se održati potpuno rebrendiran i sveže osmišljeni projekat – „Znanjem protiv Marfija“, koji predstavlja zanimljivu i inovativnu kombinaciju dva izuzetno značajna projekta FON-ovog centra za razvoj karijere – Znanjem protiv Marfija i Vruće stolice.

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna organizacija, osnovana 2004. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Već četrnaestu godinu okuplja proaktivne studente spremne da preduzmu inicijativu i da kroz posvećenost i timski rad napreduju i usavršavaju se u profesionalnom smislu. Bavi se obezbeđivanjem potrebnih znanja, veština i iskustava neophodnih za razvoj individualnih karijera i pružanjem podrške studentima pri profesionalnom
i stručnom razvoju i zapošljavanju.
Popularni Marfi bavi se približavanjem tematike javnih nastupa, savladavanja treme i sličnih veština koje će biti potrebne studentima u poslovnom svetu. Sa druge strane Vruća stolica pruža priliku studentima da kroz simulacije intervjua savladaju tehnike koje će im biti potrebne da pronađu svoje prvo zaposlenje. S obzirom da su u pitanju dva izuzetno popularna projekta koja iz godine u godinu pridobijaju sve veću pažnju i posećenost studenata, odlučili smo da novi, „združeni“ Marfi zaslužuje i adekvatnu najavu, praćenu malom dozom misterioznosti.
Naime, krajem aprila hodnicima FON-a harao je nepoznat lik, krijući se ispod crne maske, a studenti nisu mogli da prepoznaju ko ih to konstantno prati, dodiruje kosu i poklanja parče papira sa skraćenicom ZPMVS2018. O ovoj maskoti i skraćenici brujao je ceo FON, a kada se konačno otkrilo o čemu se radi, studenti su bili i više nego iznenađeni i oduševljeni idejom, ali i projektom.
Prvog dana projekta, u opštini Voždovac biće održana predavanja i panel diskusija, koji su posvećeni javnom nastupu i borbi protiv treme i malera, a slobodno se može reći da će studenti imati priliku da od najboljih čuju nešto više o ovoj temi :

  • Boris Teodosijević, osnivač i potpredsednik „Kluba uspešnih“ , držaće predavanje na temu „Komunikacijom do uspeha – važnost i veštine javnog nastupa i oslobađanje od straha“
  • Dragan Savić, strateški savetnik domaćih i multinacionalnih kompanija otkriće kako biti “Sam svoj PR menadžer”
  • U panel diskusiji „Pobediti Marfija – postoji li način?“ svoje znanje i iskustvo na ovu temu podeliće Una Senić i Đorđe Lovrić – voditelji Play radija, Miloš Maksimović, voditelj velikog broja emisija na kanalima O2 i TV Prva, kao i studentkinja FON-a Kristina Rakulj, pobednica svetskog Takmičenja budućih lidera u Londonu.