Zatvoren peti FON Hakaton

by FONIS
Zatvoren peti FON Hakaton

Prvog aprila u večernjim časovima, svečano je zatvoren peti po redu FON Hakaton, koji su Udruženje studenata informatike FONIS i Istraživačko-razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka realizovali u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

Projekat se sastojao iz dva odvojena dela, Hakatona koji je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju i Tech Challenge-a koji je takmičenje u osmišljavanju tehnoloških inovacija. Svi timovi učesnika, pokazali su izuzetne ideje i kreativna rešenja. Imali priliku i da se posavetuju sa iskusnijim mentorima, kako bi svoje prezentacije dodatno poboljšali.

Na velikom finalu, kome su prisustvovali zaposleni Fakulteta organizacionih nauka, domenski eksperti i predstavnici kompanije Telekom Srbija, izabranih šest najboljih timova je prezentovalo rešenja Hakatona, dok su najbolja tri tima prikazivali svoje ideje osmišljene na Tech Challenge-u. Stručni žiri nije imao nimalo lak posao da odabere po troje najboljih, ali su nakon pažljivog razmatranja uspeli da izdvoje koje je to rešenje koje se najbolje uklapa u kompaniju Telekom Srbija i koje će biti primenjeno.

Pobednici Hakatona su studenti Računarskog fakulteta u timu RAFx, koji su napravili aplikaciju za praćenje, predviđanje i rasterećenje opterećenja baznih stanica pre, tokom i nakon završetna EXIT festivala u Novovm Sadu. Drugo mesto osvojio je tim Java Swingers sa Elektrotehničkog fakulteta, dok se na trećem mestu našla grupa studenata koju su činili studenti sa Fakulteta oganizacionih nauka, Metropolitena i Visoke ICT škole, Will code 4 Food.

Na delu Tech Challenge je zadato da se osmisli šta to studentima treba i kako svojom idejom treba personalizovati telekomunikacioni servis i u ovoj kategoriji pobedio je tim United team sa Fakulteta organizacionih nauka. Drugo i treće mesto pripalo je timovima Tech Warriors i Demings’ sa Fakulteta organizacionih nauka.

Čestitamo svim ekipama koje su učestvovale i nadamo se da će nastaviti da se trude i napreduju sa svojim novim projektima.