skip to Main Content

Projekti

Studenti studentima​

Studenti studentima je jedinstven projekat koji spaja tradiciju i iskustvo s jedne, a mladost i energiju s druge strane. Od samog nastanka organizacije, FONIS znanje svojih članova deli i širi kroz ovaj projekat.
Tokom dva dana ispunjena pozitivnom energijom i elanom za učenje, oko 300 studenata Univerziteta u Beogradu, bez obzira na fakultet i smer, dobija priliku da stekne početna, ili unapredi postojeća znanja iz oblasti informacionih tehnologija na jednom od deset kurseva.
Delegata godišnje​
0 +
Kurseva godišnje​
0
Iteracija projekta
0
Kursevi obuhvataju najzanimljivije teme i tehnologije, a razlikuju se po kompleksosti i potrebnom nivou predznanja, tako da svaki ljubitelj informatike može pronaći nešto što odgovara baš njegovim interesovanjima. Uz mlade, a odlične predavače, učenje je neformalno, lako i naravno zabavno!
Studenti studentima 2018
Studenti studentima 2020

FON Hakaton

FON Hakaton je dvadesetčetvoročasovno programersko takmičenje koje sa gotovo decenijskom tradicijom okuplja najbolje mlade programere iz Srbije i regiona, pružajući im odličnu priliku da testiraju svoje znanje i spretnost, nadmećući se za vredne nagrade.
Tokom godina smo kroz saradnju sa velikim imenima domaće IT zajednice (SBB, Telekom Srbija, Saga New Frontier Group) pred takmičare postavljali različite izazovne zadatke iz domena poslovanja kompanije partnera.
Timskih prijava godišnje
0 +
Timova godišnje
0
Iteracija projekta
0
U toku uzbudljivog dana i noći, u pozitivnoj takmičarskoj atmosferi, timovi razvijaju gotova softverska rešenja uz konsultacije sa stručnjacima iz kompanije i sa Fakulteta organizacionih nauka, gde njihovo dugogodišnje iskustvo i saveti mogu pomoći, ne samo u potencijalnoj pobedi, nego i u budućem radu i napretku.
FON Hakaton 2015
FON Hakaton 2019

Hakaton za srednjoškolce

Hakaton za srednjoškolce je najmlađi FONIS-ov projekat namenjen programerima – srednjoškolcima. Oni su na ovaj način, po prvi put u Srbiji, dobili mogućnost da okušaju svoje praktične veštine i timski rad na realnom projektu.
Kroz ovaj poseban projekat, zajedno sa kompanijama partnerima, uvodimo srednjoškolce u IT svet, kroz prilagođene radionice razvijamo njihova znanja, a podstičemo ih na samostalni i timski rad. Zadovoljstvo nam je što je veći broj budućih kolega na ovaj način uključen u projekat, i dobija priliku da zaviri u pravi informatički univerzum.
Timskih prijava godišnje​
0 +
Učesnika na radionicama
0
Takmičara godišnje
0
Najbolji među najboljima, na kraju, učestvuju u takmičarskom delu, gde rade na realnom problemu tokom dvadesetčetvoročasovnog hakatona, uz pomoć stručnih mentora iz FONIS-a, sa Fakulteta organizacionih nauka i iz kompanija. Naravno, najbolja rešenja očekuju vredne nagrade!
Hakaton za srednjoškolce 2018
Hakaton za srednjoškolce 2019

Seminar organizacije FONIS

Vrednost FONIS-a predstavlja proizvod znanja naših članova i njihovog rada kao složnog tima. Zbog toga je važan deo naših aktivnosti upravo onaj koji uvećava veštine ljudi u organizaciji i osnažuje njihovu vezu. Seminar organizacije FONIS je, zato, naše vreme koje posvećujemo unapređenju kao pojedinci, a i kao celina.
Tokom četiri dana van grada, u pozitivnoj atmosferi i sa mnogo energije radimo na razvoju veština potrebnih u modernom poslovnom svetu, usavršavamo timski rad i liderske veštine, govorimo o najnovijim trendovima u IT industriji, delimo znanja i iskustva kroz interaktivne radionice, neformalne panele i predavanja.
Radionica godišnje
0
Učesnika godišnje
0 +
Iteracija projekta
0
Priroda nas pokreće da timski rad okušamo i na sportskom terenu, kroz zanimljive igre i takmičenja u znanju, veštini i spretnosti. Naš seminar je omiljena prilika članovima da se još bolje upoznaju i druže, van fakulteta i ritma uobičajenih obaveza.
Seminar organizacije FONIS 2020
Seminar organizacije FONIS 2020

Raniji projekti

Start Conference
Start
Conference

IT konferencija koju je FONIS organizovao zajedno sa Majkrosoftom, a uz podršku kompanija poput Mts-a i institucija među kojima je Ministarstvo telekomunikacija. Glavni cilj konferencije bio je upoznavanje studenata iz Srbije sa novitetima iz sveta IT industrije.

Safety Code Hackathon
Safety Code
Hackathon

Inovativan hakaton tokom koga su učesnici imali prilike da svoje veštine iskoriste za kreiranje aplikacije koja će omogućiti povećanje bezbednosti mladih u različiim sferama. Hakaton je održan u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, a uz podršku Krovne organizacije mladih Srbije.

Blogeri studentima
Blogeri
studentima

Serijal predavanja i radionica koje je FONIS više godina ogranizovao, a tokom koga su Istok Pavlović, Dragan Varagić, Maja Vasić, Ivan Minić i brojni drugi stručnjaci iz sveta marketinga i IT menadžmenta preneli svoja znanja i iskustva velikom broju generacija studenata iz cele Srbije.

IoT Hakaton
IoT
Hakaton

Još jedan neobičan hakaton organizovan u saradnji sa Majkrosoftom. Tokom ovog projekta studenti sa brojnih fakulteta Beogradskog univerziteta okušali su svoju sreću u kreiranju IoT proizvoda koji bi mogli da se primene u okviru pametnih kuća, automobila ili pametnih gradova.

Kompanije studentima
Kompanije
studentima

Cilj ovog projekta bio je da IT stručnjaci iz industrije prenesu delić znanja svojim budućim kolegama i da na interesantan način upoznaju studente sa atmosferom u kompanijama. U okviru C2S-a učestvovale su brojne kompanije poput NetBeans Srbija, Banca Intesa, Orion, PHP Srbija i Vip.

Back To Top