skip to Main Content

Ko smo mi?

Udruženje studenata informatike FONIS predstavlja ujedinjujuću tačku i mesto za stvaranje novih i širenje postojećih znanja iz oblasti informacionih tehnologija između mladih i entuzijastičnih studenata sa Fakulteta organizacionih nauka.

Interne radionice, od samog osnivanja organizacije, pa sve do danas, našim članovima omogućavaju da svoja postojeća IT znanja upotpune novim. Taj prošireni spektar veština primeniće najpre na internim hakatonima koje organizujemo, a zatim na mnogim drugim domaćim i internacionalnim takmičenjima. Pored toga, uzimanje učešća u realizaciji različitih projekata omogućava članovima naše organizacije da primene svoje organizacione sposobnosti i rade na razvoju ličnih veština. Pravo blago, na kraju, jesu ljudi koji čine organizaciju, poznanstva i druženje, iz kojih se neretko rađaju prijateljstva kakva prevazilaze granice u superlativima opisanog pojedinca i organizacije.

Kako postati naš član?

MISIJA

Osnaživanjem i inspirisanjem pojedinaca, gradimo zajednicu mladih koja, kroz međusobno povezivanje i podršku, uči, usavršava se i razvija, kreirajući kompetentne stručnjake koji stvaraju vrednost za sebe i svoje okruženje.

Vizija

Težimo ka proširenju mreže članova i partnera koji, okupljeni oko FONIS-a kao stecišta neformalnog obrazovanja, kroz vannastavne aktivnosti, radionice i projekte ostvaruju lične i organizacione ciljeve.

CILJEVI

Povezivanje studenata sa IT kompanijama kroz praksu i rad na realnim projektima u poslovnom okruženju.

Edukacija studenata u oblasti informacionih tehnologija.

Podrška članovima u unapređenju timskog rada, liderstva i upravljanja IT projektima.

Upravni odbor

Dušan Kostić

Predsednik organizacije

Nevena Cvijović

Član Upravnog odbora za upravljanje projektima

Jovana Stojčić

Član Upravnog odbora za ljudske resurse

Sara Slavković

Član Upravnog odbora za odnose s javnošću

Sofija Cvetinović

Član Upravnog odbora za dizajn

Đorđe Lončar

Član Upravnog odbora za odnose sa kompanijama

Darko Kolarić

Član Upravnog odbora za logistiku i akademske odnose

Miloš Jolović

Član Upravnog odbora za informacione tehnologije i upravljanje znanjem

Timovi pri Upravnom odboru

Timovi pri Upravnom odboru predstavljaju značajan deo organizacije i daju veliki doprinos njenom uspešnom radu i ostvarivanju ciljeva. Deo članova svojim radom u ovim timova omogućava neometano funkcionisanje organizacije. Istovremeno, oni dobijaju pregršt prilika za napredak na ličnom planu, odnosno razvoj organizacionih, liderskih i pregovaračkih sposobnosti.

KM

Tim za upravljanje znanjem

Tim za upravljanje znanjem je srž učenja naše organizacije. Oni prate potrebe članova, kao i potrebe tržišta i upravljaju bazom znanja. U skladu sa tim, organizuju interne radionice, hakatone i IT projekte. Zahvaljujući njima, članovi imaju prilike da uče, razmenjuju znanja i kreiraju aplikacije, a pored toga i da promene perspektivu i steknu vredno iskustvo u ulozi predavča.

PR

Tim za odnose sa javnošću

Tim za odnose sa javnošću zaslužan je za predstavljanje organizacije na svim društvenim mrežama i medijima kroz kreiranje sadržaja kao što su objave, članci i tekstovi. Komuniciraju sa medijskim partnerima i brinu o širenju prave slike organizacije, kao i o održavanju komunikacije sa partnerskim organizacijama. Ovaj tim je odgovoran za izgradnju brenda i ugleda organizacije u javnosti.

GD

Tim za grafički dizajn

Tim za grafički dizajn kreira vizuelni identitet organizacije i zadužen je za osmišljavanje i realizaciju svih potrebnih vizuala. Ovaj tim, uz usku saradnju sa PR timom, svojom kreativnošću, idejama i bojama prenosi svetu poruku ko smo mi i čime se bavimo. Zahvaljujući njima sve aktivnosti FONIS-a obojene su bojama prepoznatljivim na prvi pogled.

HR

Tim za ljudske
resurse

Tim za ljudske resurse neprekidno i pažljivo brine o svim članovima od trenutka prijave za organizaciju. Oni prate rad i dostignuća svakog pojedinca, pomažući im u ličnom razvoju kroz konstruktivan fidbek i podršku. Svoju dobru energiju šire kroz celu organizaciju, organizuju najbolje tim bilding i društvene aktivnosti i time učvršćuju naš kolektiv.

CR

Tim za korporativne odnose

Tim za koorporativne odnose reprezentuje FONIS u poslovnom okruženju. Oni su zaduženi za komunikaciju i rad sa kompanijama, institucijama, partnerima i prijateljima organizacije, šireći na taj način mrežu saradnika. Zahvaljujući radu CR tima, naši članovi dobijaju mogućnost da stupe u kontakt sa istaknutim predstavnicima IT zajednice i ostvaruje saradnju.

Nadzorni odbor

Tamara Naumović

Tamara Naumović

Boris Vajagić

Moma Kovačević

Moma Kovačević

Milena Đerić

Milica Stanojković

Nikola Mirilo

Back To Top