Ladies of New Business

by FONIS
Ladies of New Business

Program je namenjen devojkama/ženama koje tek započinju karijeru ili rade nekoliko godina, a koje zanima industrija informacionih tehnologija. Oblasti za koje će devojke moći da se prijave su marketing/PR, HR, prodaja, softver development i Project Management, a prijave će biti otvorene do ponedeljka,  24. decembra.

Mentori i mentorke iz kompanija Endava, TeleGroup, 3AP, agencije Chapter4 i Netokracija izabraće po dve devojke sa kojima će tokom januara i februara raditi na razvoju njihove karijere u oblasti IT-ja – mapiraće profesionalni put devojaka, ukazaće im na dodatne veštine koje bi trebalo da steknu i uputiti na pozicije koje će dodatno razvijati njihove veštine i talente.

Sve učesnice programa u narednoj godini očekuju dva okupljanja – 17. januara i 12. februara, kada će se u prostoru ICT Hub-a (Kralja Milana 10) održati radionice na kojima će neke od mentorki devojke temeljnije uputiti u industriju i izazove koje ih čekaju.

Inače, mentorski program i sama konferencija pokrenuti su ne bi li se osnažio položaj žena u brzorastućoj tehnološkoj industriji i da bi se veći broj devojaka inspirisao da postane njen deo. Netokracija zato kao profesionalno – tehnološki medij nastoji da dodatno ukaže na neke izazove i da uz pomoć stručnjaka pronađe eventualna rešenja, a upravo kao odgovor na nedostatak kadra u ovoj industriji je i nastao ovaj program. Devojke, prijavite se!