skip to Main Content

Hakaton za srednjoškolce

Hakaton za srednjoškolce je dvadesetčetvoročasovno takmičenje na kom timovi srednjoškolaca kreiraju softverska rešenja na zadati problem koje organizujemo za sve srednjoškolce željne novih izazova. Prvi hakaton ovog tipa na teritoriji Srbije organizovali smo 2018. godine sa ciljem da učenike srednjih škola zainteresujemo da se bave programiranjem.
Hakaton za srednjoškolce 2018
U opuštenoj atmosferi i korišćenjem tehnologija po izboru, timovi razvijaju što bolje aplikacije koje rešavaju problem zadat temom takmičenja. Sastavni deo projekta su i radionice tokom kojih iskusni članovi organizacije i predstavnici kompanija partnera upoznaju učesnike sa modernim tehnologijama u sferi IT industrije. Kako bi se kreativne ideje učenika razvile u najboljem pravcu, usmerava ih tim stručnjaka sa Fakulteta organizacionih nauka i kompanija partnera. Nakon završetka takmičenja, timovi prezentuju svoja rešenja stručnom žiriju koji odlučuje o pobednicima takmičenja.
Hakaton za srednjoškolce 2018
Ideja Hakatona za srednjoškolce je dati priliku srednjoškolcima da se bliže upoznaju sa svetom informacionih tehnologija i da osete atmosferu rada na realnom projektu, programirajući aplikaciju u ograničenom vremenskom roku, u pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi. Učesnici ovog projekta imaju priliku da unaprede postojeća znanja, iskuse na koji način kreiranje aplikacija ima primenu u rešavanju problema i kako može unaprediti život pojedinca i poslovanje kompanija, kao i da upoznaju vršnjake sličnih interesovanja i razviju timski duh.
Hakaton za srednjoškolce 2019

Prethodne iteracije
Hakatona za srednjoškolce

Povezani projekti

FON Hakaton
FON Hakaton

FON Hakaton predstavlja takmičenje u programiranju koje pruža jedinstvenu priliku mladim programerima da primene svoja znanja i veštine u rešavanju konkretnih problema iz poslovne prakse i osvoje vredne nagrade.

Studenti studentima
Studenti studentima

Projekat Studenti studentima je naš najdugovečniji projekat koji organizujemo sa ciljem deljenja znanja iz različitih oblasti informacionih tehnologija. Sastoji se iz dva dela: niza kurseva i panel diskusije.

Back To Top