FONup 2019

by FONIS
FONup 2019

U subotu i nedelju, 6. i 7. aprila, održaće se projekat FONup, koji peti put zaredom organizuje FON-ov centar za razvoj karijere. Projekat FONup prvenstveno je namenjen svim studentima informacionih tehnologija, ali i onima koji žele nešto više da nauče o IT oblasti od vodećih stručnjaka. Iz godine u godinu, u skladu sa industrijom, projekat menja svoju temu, a ove godine biće više reči o najpopularnijem skriptnom jeziku na internetu – JavaScript-u.


Učesnici projekta će 6. aprila imati jedinstvenu priliku da prisustvuju panel diskusiji na temu „Zašto JavaScript?“, i od predstavnika vodećih IT kompanija na tržištu dobiju korisne savete i informacije, a moderator panela biće Uroš Šošević, asistent Fakulteta organizacionih nauka, koji je i sam odličan poznavalac i stručnjak iz ove oblasti. Nakon panela, kao i u nedelju, 7. aprila, bide održane radionice, a studenti de modi da se prijave za jedan od dva najpopularnija framework-a JavaScript-a – AngularJS i ReactJS. Svoje znanje i iskustvo iz AngularJS-a sa učesnicima projekta podelide Miloš Maksimović, dok će radionicu iz ReactJS-a održati Uroš Nikolić. Takođe, za sve koji su ljubitelji starih, dobrih, društvenih igrica, koje su jednostavne, ali žargonski rečeno „zarazne“, napravljena je igrica Fonovče, ne ljuti se, koja predstavlja modifikaciju igrice Čoveče ne ljuti se. Najbolje i najupornije takmičare očekuju vredne nagrade. Više informacija o projektu, kao i informacije o prijavama za učešće na projektu možete naći na sledećem linku: http://fonovcentar.rs/fonup/
Zabeležite 6. i 7. april u svojim kalendarima i ne propustite šansu da od renomiranih IT stručnjaka čujete nešto više o jednom od najpopularnijih i najtraženijih skriptnih jezika!