FON Hakaton avantura uz Code Stellar

by FONIS
FON Hakaton avantura uz Code Stellar

Još jedna interaktivna igra za Android mobilne uređaje nastala je kao produkt entuzijastičnih i kreativnih mladih programera iz Udruženja studenata informatike FONIS. Kombinacija akcione igre izbegavanja meteora i rešavanja mozgalica će vas naterati da igrate sve dok ne rešite svaki problem koji igra nudi.

U igri, koja je dobila naziv Code Stellar, vi upravljate raketom, pokušavajući da izbegnete neprijateljske meterore, istovremeno sakupljajući poene. Svaki put kada uspešno stignete do neke od planeta imate priliku da testirate svoje znanje odgovarajući na programerski problem, za koji je potrebna informisanost i znanje programskih jezika.

Igra, naime, simulira putovanje ljudi kroz svemir, koji dolaze na FON Hakaton (stacioniran na Zemlji), a koji su stavljeni pred probleme na definisanim tačkama. Nastavak putovanja je omogućen tačnim odgovorima, pri čemu svi naredni problemi postaju teži.

FON Hakaton je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju i osmišljavanju inovacija, koje okuplja sve mlade IT entuzijaste iz Srbije i regiona od 16 do 26 godina. Projekat se održava 31. marta i 1. aprila 2018. godine u prostrorijama Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka, a prijave su otvorene do 12. marta na zvaničnom sajtu projekta.

Da li znate ko je tvorac Linux kernela ili možete da prepoznate u programskom jeziku je kod napisan? Da li možete da rešite bilo koji programerski problem i sve to u manje od 35 sekundi?

Ukoliko želite da ispitate svoje znanje i svoje granice, Code Stellar možete pronaći na Google Play prodavnici ili na sledećem linku.