skip to Main Content

Zašto FONIS?

sans
Timski rad

Najjači tim nije skup najboljih pojedinaca, već pojedinaca koji se na najbolji način uklapaju. U FONIS-u negujemo tim kao instituciju koja vam velikodušno vraća i više nego što joj dajete. U našem timu verujemo u ideje, kreativnost, ravnopravnost i poverenje.

sans
Deljenje znanja

FONIS prepoznaje neophodnost neformalnog obrazovanja i stoga negujemo tradiciju učenja od vršnjaka, koji su nam bliski po načinu razmišljanja i rada. Verujemo da se deljenjem znanje uvećava i tada dobija svoju potpunu vrednost.

sans
Osnaživanje pojedinaca

Verujemo da svaki naš član poseduje izvanredne sposobnosti i veštine koje uz podršku i ohrabrenje okruženja može da razvije i usavrši. Samo izgradnjom jakih pojedinaca možemo biti stabilan i jak kolektiv, a napretkom naših članova i FONIS kao organizacija neprestano raste.

sans
Praktičan rad

Znanje bez prakse je neiskorišćen resurs. Zato je nama važno da naši članovi neprestano imaju prilike da se okušaju u rešavanju realnih problema, nadmeću na hakatonima i kreiraju aplikacije. Sa zadovoljstvom pružamo podršku za razvoj sopstvenih ideja i projekata.

sans
Liderstvo

Bilo da je reč o rođenom lideru ili neotkrivenom vođi, svakome od nas potrebna je prilika da uči, otkriva i pravi greške, postepeno preuzimajući veću odgovornost, koja donosi značajna iskustva, praksu i neprocenjiv osećaj ispunjenosti koji uspešno realizovan projekat pruža.

sans
Mentorstvo i podrška

Ponosni smo što našu organizaciju prepoznaju i podržavaju uspešne kompanije i sjajni stručnjaci iz redova alumni članova i prijatelja organizacije. Njihova podrška i saveti predstavljaju finalni korak koji od neiskusnog studenta stvara inženjera spremnog za poslovni svet.

sans
Prijateljstvo

FONIS jesu i uvek će biti ljudi koji čine organizaciju. To je više od mreže kontakata, poznanstava i partnerstava. Ako danas s nekim delimo ideje, ciljeve, prepreke i pobede, sutra se budimo sa saveznikom i prijateljem za ceo život, a posle svega, to je ono neprocenjivo.

sans
Umrežavanje

Mreža koju negujemo mnogo je šira od članova organizacije — ona predstavlja istaknut deo IT zajednice u gradu i zemlji, neprestano se širi i pruža, s jedne strane, novu energiju i sveže ideje, a sa druge dugogodišnje iskustvo i stručnost, na zadovoljstvo svakog njenog člana.

Proces učlanjenja

Prijem novih članova organizujemo jednom godišnje, početkom akademske godine i jedino je u tom periodu moguće učlaniti se u našu organizaciju. Kandidati koji uspešno prođu sve korake selekcije navedene u nastavku, postaju naši članovi.

Sva pitanja u vezi sa procesom selekcije i članstvu možeš postaviti članovima Upravnog odbora na prezentaciji organizacije, kao i našim članovima na štandu u periodu prijema novih članova, ili nam uvek možeš pisati na: office@fonis.rs i društvenim mrežama.

Ako sebe vidiš kako zajedno sa nama učiš i napreduješ, sačekaj sledeći uspisni krug i pridruži nam se!

1. korak

Slanje CV-a i motivacionog pisma

2. korak

Test znanja i informisanosti o informacionim tehnologijama

3. korak

Intervju

4. korak

Probno članstvo

Često postavljana pitanja

Svi studenti Fakulteta organizacionih nauka koji uspešno prođu proces selekcije, bez obzira na smer i godinu studija, postaju članovi naše organizacije.

Članstvo će ti pružiti prilike za usavršavanje tehničkih znanja i veština pohađanjem internih radionica i učešćem na internim hakatonima, kao i prilike da unaprediš svoje organizacione veštine i sposobnosti kroz rad na organizaciji projekata. Pritom češ steći mnogo kontakata i iskustva i uživaćeš u čestim druženjima.

Nije, sve što je potrebno jeste motivacija za učenje i usavršavanje i želja za ličnim napretkom kroz rad na projektima internog i eksternog karaktera.

Svaki naš član sam odlučuje koliko vremena će posvetiti aktivnostima u organizaciji. Stečeno znanje i benefiti koje dobije zauzvrat srazmerni su uloženom vremenu.

Svoje organizacione veštine i liderske sposobnosti naši članovi mogu razviti i unaprediti radom u timovima pri Upravnom odboru kao i radom na organizaciji naših projekata u timovima koji se bave odnosima sa javnošću, korporativnim odnosima, logistikom i ljudskim resursima.

Svaki član naše organizacije u jednoj akademskoj godini može biti član jednog tima pri Upravnom odboru i time doprineti neometanom funkcionisanju organizacije. Nezavisno od toga, članovi mogu raditi na organizaciji projekata u jednom od timova koji se bave različitim aspektima projekta poput odnosa sa javnošću, korporativnih odnosa, logistike, ljudskih resursa, dizajna i IT-ja.

Da, svi naši članovi mogu dobiti priliku da svoje znanje podele sa kolegama kao predavači na radionicama i mentori timova koji rade na izradi aplikacija.

Kandidati koji uspešno završe prva tri kruga selekcije dobijaju status probnih članova koji im omogućava da učestvuju u aktivnostima u organizaciji i zaključe da li je članstvo u našoj organizaciji u skladu sa njihovim interesovanjima. Nakon perioda probnog članstva, oni koji dele naše vrednosti i ciljeve postaju punopravni članovi.

Samo članovi organizacije mogu organizovati naše projekate, dok svi studenti mogu učestvovati na njima.

Back To Top