“Osveta Hrasta” i “Ekosort” na Festivalu nauke

by FONIS
“Osveta Hrasta” i “Ekosort” na Festivalu nauke

FONIS i EkoFON su zajedno promovisali očuvanje životne sredine na ovogodišnjem Festivalu nauke i tako približili mališanima značaj ove grane u svkodnevnom životu.

Kolege iz FONIS-a su, sa željom promovisanja ove sfere, napravili dve ekološke edukativne igre: PC igru “Osveta Hrasta” i Android igru “Ekosort”, a svi posetioci sajma su imali priliku da oprobaju svoje reflekse i osnovna znanja iz ekologije. U igrama nisu uživali samo mališani, već su i odrasli pokušavali da oporave drveće i da se izbore sa otpadom, koji treba što pre ubaciti u kantu.

Osveta Hrasta je igra u kojoj je cilj reciklirati flaše, nakon čega se dobije seme, koje služi za oporavak drveća. Da bi igrač ostao u životu potrebni su jako dobri refleksi, a cilj igre je da se nauče deca koliko je recikliranje bitno.
Igru možete da preuzmete ovde.

Ekosort je igra u kojoj možete poboljšati reflekse i koncentraciju i naučiti kako se otpad razvrstava. Dok vam sa vrha ekrana padaju različiti predmeti, potrebno ih je prevući u odgovarajuću kantu. Što duže igrate, igra postaje zahtevnija i bitno je ostati fokusiran.
Igra će uskoro biti dostupna za preuzimanje.